Aggregaat kopen

Geschreven door: Redactie Gepubliceerd in: Stroomvoorzieningen Datum: 2018-04-04 Bekeken: 1860 Reacties: 0
Aggregaat kopen

Aggregaten voor stroom zonder stopcontact

Soms komt het voor dat je aan het klussen gaat met elektrische apparatuur, maar er is geen stopcontact bij de hand. In zo’n geval is een aggregaat een erg nuttige uitkomst. Ook kan het fijn zijn om een generator achter de hand te hebben voor het geval dat de stroom uitvalt. Er zijn aggregaten in verschillende sterktes, dus voor je er een aanschaft, moet je bedenken waar je het aggregaat voor wilt gebruiken, en hoeveel vermogen je hiervoor nodig hebt. Wij helpen je hier op weg.

Hoe werken aggregaten?

Aggregaten wekken stroom op met een benzine- of dieselmotor. Dat werkt ongeveer hetzelfde als de dynamo in je auto: de kinetische energie die de benzinemotor opwekt, wordt omgezet in elektriciteit. Een aggregaat is speciaal afgestemd om het juiste voltage te leveren (230 volt) voor apparatuur die je normaal op het stroomnetwerk aansluit. Daarom heeft een aggregaat ook een of meerdere stopcontacten waar je een stekker op aan kunt sluiten. Sommige aggregaten hebben ook aansluitingen met een ander voltage en een ander contact, zoals een 12 volt- en een 380 volt aansluiting.

Wanneer heb je een aggregaat nodig?

Aggregaten bieden uitkomst bij een stroomstoring, waar dan ook. Bovendien zijn er een aantal locaties denkbaar waar je wel stroom nodig hebt, maar waar geen stopcontacten beschikbaar zijn. Sommige (agrarische) bedrijven hebben graag een of meer aggregaten achter de hand voor stroomuitval of klussen. Ook bouwvakkers werken regelmatig met een aggregaat. Een andere goede gelegenheid voor het gebruik van aggregaten is een buitenfeest of festival, waar licht en geluidsapparatuur van stroom voorzien moet worden, of elektrische apparatuur om buiten te kunnen koken.

Tips voor een stilstaand aggregaat

Als je een aggregaat hebt, is de kans groot dat je deze vaker niet dan wel gebruikt. Het lange tijd achter elkaar stilstaan is niet goed voor de brandstoftoevoer van een aggregaat. Vooral bij aggregaten die draaien op benzine kunnen problemen ontstaan: benzine kan gaan vlokken/verharsen in de tank. Hierdoor kan de carburator verstopt raken. Een ander probleem is condens in de tank, waardoor deze gaat roesten. Bij dieselaggregaten heb je kans op bacteriegroei. De voornaamste manier om deze problemen tegen te gaan, is het gebruik van additieven in je brandstof. Maak ook je tank helemaal vol of juist leeg voordat je de generator opbergt.

 

Verschillende soorten aggregaten

Een aggregaat wekt stroom op met een verbrandingsmotor. Deze komen in verschillende sterktes. Het voornaamste verschil is dat je kunt kiezen tussen een tweetakt- en een viertaktmotor in de generator. Een tweetaktmotor is veel eenvoudiger van opzet dan een viertaktmotor, en hierdoor vaak veel goedkoper. Het nadeel is dat een tweetaktmotor meer vervuilende gassen uitstoot, maar misschien nog belangrijker: veel minder vermogen kan leveren dan een viertaktmotor. Als je dus zwaardere apparaten, of meerdere tegelijk, van stroom wilt voorzien met het aggregaat, is een viertaktmotor aan te raden.

Aggregaat onderdelen

Aggregaten zijn technische apparaten met verschillende losse onderdelen. Het is begrijpelijk dat enkele van die onderdelen kapot kunnen gaan, door slijtage of verkeerd gebruik. Het zou zonde zijn als je daarvoor een heel nieuwe generator moest kopen. Daarom zijn bij de meeste aggregaten verschillende onderdelen los vervangbaar. Je kunt praktisch ieder onderdeel van een aggregaat vervangen: denk bijvoorbeeld aan de koolborstels het vliegwiel, of het benzinefilter. Zo heb je jarenlang plezier van hetzelfde aggregaat.

Bekijk hier de laatste Blogs
Tepro houtskool barbecues Beveiligingscamera sets Royalty Line stofzuigers

De Tepro houtskool barbecue is de logische keuze voor elke barbecue-master. Er gaat niets boven het authentiek grillen op een houtskool barbecue. Tepro houtskool barbecues zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Wil je een grillwagen of een kogelbarbecue? Dan moet je bij Tepro zijn. Hieronder lees je alles over deze producent en zijn barbecues. Daarna begrijp jij precies waarom wij zo enthousiast zijn over de houtskool barbecues van Tepro!

 

Beveiligingscamera sets

Een beveiligingscamera set vergroot niet alleen je gevoel van veiligheid, de aanwezigheid van beveiligingscamera’s houdt daadwerkelijk inbrekers op afstand. Of je nu een bedrijf hebt of je waardevolle bezittingen in huis wilt beschermen, het is altijd raadzaam om een beveiligingscamera set te installeren. Kies bijvoorbeeld voor de N7904-10 draadloze beveiligingscamera, dan zijn jouw eigendommen in goede handen.

 

Het merk Royalty Line is al lange tijd een toonaangevend merk binnen de klein huishoudelijke apparaten. Dit merk heeft veel verschillende producten zoals bakplaten, pannensets, waterkokers en stofzuigers. De stofzuigers van Royalty Line helpen jouw in het huishouden je huis schoon te houden. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten stofzuigers die voor diverse doeleinde gebruikt kunnen worden. Zo heeft Royalty Line een stofzuiger die zowel droog als nat kan zuigen.