Meccano

Het leukste speelgoed vergt een mate van interactie. Kinderen zijn immers graag bezig, maar tegelijkertijd vinden ouders het tevens fijn wanneer speelgoed ook daadwerkelijk leerzaam is voor het kind. Meccano combineert het beste van beide werelden. Dit metalen speelgoed is gemaakt om gemonteerd te worden, waardoor kinderen druk bezig zullen zijn met het in elkaar zetten van de onderdelen terwijl ze tegelijkertijd leren hoe ze iets in elkaar moeten zetten. Dit verfijnt niet alleen maar de motoriek, maar vergroot tegelijkertijd ook het ruimtelijk inzicht. Dit maakt speelgoed zoals Meccano van essentieel belang voor de ontwikkeling van een kind – het is niet alleen maar leuk om mee te spelen, het is ook nog eens erg leerzaam!

Geschiedenis van Meccano

De gerenommeerde Britse uitvinder Frank Hornby ontwikkelde bijna per ongeluk Meccano. Toen hij nog werkte als boekhouder in 1899, spendeerde Hornby zijn vrije tijd aan uitvindingen maken. Zo ontwierp deze creatieve geest graag uniek speelgoed voor zijn twee kinderen, bijvoorbeeld door uit blik kleine vrachtwagens en kranen te maken. Tijdens het creëren van dit soort wagentjes bedacht Hornby zich ineens dat dit speelgoed niet flexibel was, omdat het grote stukken waren die aan elkaar vervaardigd zaten.

Hornby kwam toen op het idee om in plaats van vaste stukken losse onderdelen te gebruiken die vast gemaakt konden worden aan de hand van boutjes via de gaatjes in de onderdelen. Hierdoor zouden niet alleen verschillende modellen gebouwd kunnen worden, maar het voegde tevens een mate van interactiviteit toe voor de kinderen. Zo ontstond Meccano (een samenstelling van “Make and Know”), het merk dat Frank Hornby in 1907 registreerde. Binnen no time werd dit speelgoed erg populair.

Hoe werkt Meccano?

Meccano speelgoed bestaat uit vele losse onderdeeltjes, welke allen een gaatje bevatten. Via deze gaatjes kun je, aan de hand van boutjes, onderdelen aan elkaar bevestigen. Vroeger waren deze onderdelen vrij primitief: kleurloos, zonder afwerking doch vanaf het begin vrij stevig. Later werd de methode van het onderdelen vervaardigen flink verfijnd, zodat ook onderdelen met diverse kleuren en specifieke kleinere onderdelen tot de mogelijkheden gingen behoren. Hierdoor konden ook de modellen die door kinderen (en ook door volwassenen) in elkaar gemonteerd kunnen worden een stuk groter en ingewikkelder worden gemaakt. En dat is natuurlijk wel het leukste: een groot bouwstuk helemaal zelf in elkaar zetten.

De leukste Meccano sets vind je hier!

Op deze website kunt u een hoop leuke Meccano sets vinden, en dat voor een aangename prijs. Een overzicht van de Meccano’s die je in ons assortiment kunt vinden:

- Meccano 25 in 1 Off Road Truck: dit stoere model van een Off Road truck bestaat uit 443 onderdelen en twee ergonomische hulpmiddelen, zodat deze truck zonder batterijen werkt. Ook zit een vrachtwagen inbegrepen, en daarnaast heb je met Meccano altijd de mogelijkheid om je eigen truck te construeren. Voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder.

- Meccano Micronoid Code Blaster Interactieve Robot: Alhoewel Meccano veelal bekend staat om de vele voertuigen die je kunt vervaardigen met de losse onderdelen, heeft dit speelgoedmerk nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gave robot? Aan de hand van 115 onderdelen en 4 inbegrepen AAA-batterijen breng je binnen no time deze robot tot leven. Daarnaast zit een micro-module inbegrepen, welke je in staat stelt om deze micronoid zelfstandig te programmeren. Je kan deze robot dus laten doen wat jij wilt. Cooler dan dat wordt het niet, toch? Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

- Meccano Ducati Motor: in samenwerking met het iconische Italiaanse motormerk Ducati is deze coole motor gecreëerd. Inclusief 292 onderdelen, twee stuks gereedschap en een handleiding. Kinderen van 10 jaar of ouder mogen spelen met deze motor.

- Meccano Ferrari Roadster: aan de hand van de 341 onderdelen creëer je één van de gaafste en stoerste auto’s die er bestaat. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

- Meccano Multi 15 in 1 ATV: met een inhoud van 230 onderdelen kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. Houd je aan de handleiding om één van de 15 ATV modellen te creëren, of laat je fantasie de vrije loop en ontwerp je eigen ATV. Geschikt vanaf 7 jaar en  ouder.

- Meccano Multi Firetruck 3 in 1: aan de hand van 87 onderdelen kun je zelf jouw ultieme brandweerwagen in elkaar zetten. Voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

- Meccano Multi Space 15 in 1: dankzij de 230 onderdelen die hierbij inbegrepen zitten, kun je zo’n 15 ruimtevoertuigen ontwerpen. Geschikt vanaf 7 jaar.

- Meccano Multi Starter Set Assorti: 5 sets die jou in staat stellen om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

- Meccano RC 2 in 1 Sport Roadster: een met afstandsbediening bestuurbare raceauto. Geschikt vanaf 10 jaar.

- Meccano RC Lamborghini: ook de meest strakke sportauto kan ontworpen worden aan de hand van Meccano. Geschikt vanaf 10 jaar.

Meccano

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Meccano 25in1 Off Road Truck Gratis verzenden

Meccano 25in1 Off Road Truck

€44,95
Excl. BTW: €37,15
Maak kennis met de wereld van de echte techniek met deze Meccano 25 Model 4x4 Off-Road Truck Set Bou...
Meccano Micronoid Code Blaster Interactieve Robot Gratis verzenden

Meccano Micronoid Code Blaster Interactieve Robot

€52,95
Excl. BTW: €43,76
Breng je robot tot leven MicroNoid Code Blaster, in groene kleurstelling, is depersoonlijke robot di...
Meccano Ducati Motor Gratis verzenden

Meccano Ducati Motor

€39,95
Excl. BTW: €33,02
Deze iconische Ducatti motor heeft wielen die uit meerdere onderdelen zijn opgebouwd, achtervering e...
Meccano Ferrari Roadster 341+ Gratis verzenden

Meccano Ferrari Roadster 341+

€42,95
Excl. BTW: €35,50
Bouw met deze Meccano speelset zelf een Ferrari Roadster Inhoud: 341 onderdelen, 2 stuks geree...
Meccano Multi 15in1 ATV 230+ Gratis verzenden

Meccano Multi 15in1 ATV 230+

€32,95
Excl. BTW: €27,23
Bouw één van de 15 modellen met deze set van Meccano, zoals een echte ATV Deze set bevat nieuw...
Meccano Multi Firetruck 3in1

Meccano Multi Firetruck 3in1

€18,95
Excl. BTW: €15,66
Bouw een brandweerauto, een bike of wat je ook maar bedenkt Met deze 3 in 1 bouwset van Meccan...
Meccano Multi Space 15in1 Gratis verzenden

Meccano Multi Space 15in1

€32,95
Excl. BTW: €27,23
Met de Meccano Space Quest kun je 15 verschillende ruimte-voertuigen bouwen Inhoud: 230 onderd...
Meccano RC 2in1 Sport Roadster Gratis verzenden

Meccano RC 2in1 Sport Roadster

€49,95
Excl. BTW: €41,28
Met deze 2in1 bouwset van Meccano kun je 2 verschillende voertuigen bouwen (1 per keer) M...
Meccano RC Lamborghini 162+ Gratis verzenden

Meccano RC Lamborghini 162+

€89,95
Excl. BTW: €74,34
Bouw met Meccano deze replica van deze iconische Lamborghini Inhoud: 162 onderdelen, 2 stuks g...

Bekijk hier de laatste Blogs
Tepro houtskool barbecues Beveiligingscamera sets Dubbele telescoopladders

De Tepro houtskool barbecue is de logische keuze voor elke barbecue-master. Er gaat niets boven het authentiek grillen op een houtskool barbecue. Tepro houtskool barbecues zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Wil je een grillwagen of een kogelbarbecue? Dan moet je bij Tepro zijn. Hieronder lees je alles over deze producent en zijn barbecues. Daarna begrijp jij precies waarom wij zo enthousiast zijn over de houtskool barbecues van Tepro!

 

Beveiligingscamera sets

Een beveiligingscamera set vergroot niet alleen je gevoel van veiligheid, de aanwezigheid van beveiligingscamera’s houdt daadwerkelijk inbrekers op afstand. Of je nu een bedrijf hebt of je waardevolle bezittingen in huis wilt beschermen, het is altijd raadzaam om een beveiligingscamera set te installeren. Kies bijvoorbeeld voor de N7904-10 draadloze beveiligingscamera, dan zijn jouw eigendommen in goede handen.

 

Naast de enkele telescoopladders zijn er nu ook dubbele telescoopladder die meer stabiliteit geven. De dubbele telescoopladders kunnen ook gemakkelijk worden ingeschoven waardoor deze ook goed zijn op te bergen. De telescopische dubbele ladders zijn gemaakt van het lichte materiaal aluminium en leverbaar in 1,6 meter en 2,5 meter. Doordat de telescoopladders van aluminium zijn gemaakt en niet zwaar zijn van gewicht kunnen ze gemakkelijk worden meegenomen naar elke klus.