Menu
Your Cart

Lego Architecture

Lego Architecture

Lego, wie van ons is er niet mee opgegroeid? De eindeloze mogelijkheden van dit speelgoed waren één van de grootste redenen waarom we het allemaal zo leuk vonden om met dit speelgoed te spelen. Tuurlijk, het was gaaf om de handleiding te volgen en een vliegtuig of trein in elkaar te bouwen. Maar het leukste was altijd om onze eigen creativiteit de vrije loop te laten en te bouwen wat we maar wilden. Of we nu onze eigen stad maakten of een middag lang met een vriend of vriendin onze eigen film maakten, je kon eindeloos spelen dankzij de bijna oneindige mogelijkheden die de Lego blokjes ons boden. Daarom blijft Lego het leukste speelgoed dat er is, ook voor de nieuwe generatie kinderen. Lego Architecture stelt je in staat om bekende omgevingen en bestemmingen na te bouwen met Lego. Denk hierbij niet alleen aan iconische omgeving die je op televisie gezien hebt, maar ook plaatsen die je tijdens een vakantie bezocht hebt. Deze serie stelt je in staat om wereldberoemde gebouwen na te maken. Door de instructies van de handleiding op te volgen kun je bijvoorbeeld je eigen Big Ben, Eiffeltoren of Empire State Building bouwen. In 2008 kwamen de eerste sets van Lego Architecture op de markt. Zowel voor oudere kinderen als voor volwassenen is dit een fantastische serie. In totaal zijn er 40 sets en 10 speciale edities, een flink aantal daarvan zijn terug te vinden in onze webshop.

Welke sets zijn te vinden in deze webshop?

Met Lego Architecture bouw je geheel zelf iconische gebouwen en plekken na. Dit kunnen specifieke gebouwen zijn, maar ook een wijk, stad of een omgeving rondom een iconisch gebouw kunnen inbegrepen zijn. Hieronder kun je lezen welke Lego Architecture sets te vinden zijn bij ons in de webshop:

- Eiffeltoren: aan de hand van 321 bouwstenen kun jij je eigen Eiffeltoren bouwen. Deze wereldberoemde constructie is terug te vinden in Parijs, waar het één van de meest iconische toren ter wereld is geworden. Hoe gaaf is het dat je deze voortaan kunt nabouwen in Lego?

- Buckingham Palace: dit paleis van de Britse koningin is terug te vinden in London. Naast het gebouw zelf zul je ook de schitterende tuin met adembenemende fontein na kunnen bouwen. Geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder.

- United States Capitol Building: deze locatie is het gebouw waar het Amerikaanse Congres al zijn besprekingen en vergaderingen houdt. Gesitueerd in Washington DC is dit, dankzij zijn neoklassieke uiterlijk, één van de mooiste bouwwerken ter wereld.

- Sydney: deze Australische stad bevat een hoop iconische bouwwerken zoals het Sydney Opera House, de befaamde uitkijktoren en een schitterende brug. Aan de hand van 361 onderdelen kun jij dit mooie stukje Sydney zelf nabouwen.

- Londen: de Britse hoofdstad is gerenommeerd om de vele schitterende bouwwerken die je er kunt vinden. Deze 468-delige set stelt je in staat om wereldbefaamde locaties zoals Big Ben, de Tower Bridge en London Eye na te bouwen.

- Guggenheim Museum: aan de hand van deze 744-delige set kun je het misschien wel beroemdste museum van de wereld nabouwen. Er zijn meerdere Guggenheim musea te vinden in diverse plaatsen, maar het design van deze set is gebaseerd op het Guggenheim Museum dat te vinden is in New York.

- Arc de Triomphe: deze iconische boog wordt omgeven door één van de drukste rotondes van de stad Parijs. Het is een triomfboog ter ere van de vele overwinningen die het Franse leger boekte ten tijde van Napoleon Bonaparte, wie ook de opdracht gaf om deze boog te bouwen.

- Shanghai: de grootste stad van China bestaat uit een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van deze stad – de Chenghuangtempel, de Longhua tempel, het Radisson Blue Hotel, De Bund, de Pareltoren, het World Financial Center en Shanghai Tower.

- De Chinese Muur: dit immense bouwwerk mag natuurlijk niet in deze serie ontbreken, want iconischer dan dit wordt het niet. Deze interpretatie bevat een gedeelte van de muur en twee uitkijktorens.

- Het Vrijheidsbeeld: wanneer immigranten aan het begin van de 20e eeuw naar New York trokken per boot, was dit beeld hun eerste begroeting. Nog steeds is het Vrijheidsbeeld één van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Amerika. Aan de hand van een 1685-delige set zul je dit beeld tot in schitterende details na kunnen bouwen.

- Las Vegas: dé gokstad van de wereld. Met 501 onderdelen kun jij deze Amerikaanse stad nabouwen. Van de bekende hotels tot de befaamde boulevard, wanneer je klaar bent met bouwen heb je jouw eigen mini-Las Vegas in huis.

- New York City: de stad met misschien wel de mooiste skyline ter wereld. Voortaan kun je deze nabouwen. Zo kun je gebouwen zoals het Empire State Building, One World Trade Center en Chrysler Building bouwen aan de hand van deze 598-delige set.

Er zijn geen producten beschikbaar uit deze categorie.