Menu
Your Cart

Houtskool Barbecues

Ben jij ook zo gek op de geur van houtskool, vlees en sausjes? Dan ben je op deze pagina helemaal op je plek. Wij hebben een mooi assortiment houtskool barbecues die voldoen aan de eisen van iedere barbecuefanaat. Tover bij mooi weer snel jouw houtskool barbecue tevoorschijn en nodig je vrienden en familie uit voor een gezellig en authentiek barbecuefestijn.

Waarom een houtskool barbecue

Barbecueën kan op meerdere manieren. Zo kun je vlees klaarmaken op een gasbarbecue, elektrische barbecue of zelfs op een keramische barbecue. Toch blijft de ouderwetse houtskool barbecue zeer populair; niet zo gek toch? Barbecueën is niet alleen vleesgaren in de buitenlucht, maar ook een sociale gebeurtenis. Met een houtskool barbecue maak je samen de blokjes aan, wacht je totdat ze goed heet worden en grill je vervolgens, onder het genot van de heerlijke geur, het vlees perfect gaar. Bij de andere soorten barbecues mis je de echte barbecuebeleving. Daarnaast vinden barbecuepuristen dat de gloeiende kolen het vlees een extra diepe en intense smaak en knapperig korstje meegeven. Deze bijkomstigheden zorgen tijdens het eten voor een unieke barbecuebeleving die je met andere barbecues nooit kunt evenaren. Ook is een houtskool barbecue goedkoper in de aanschaf wanneer je deze vergelijkt met ander soort barbecue. Daarnaast kun je met een houtskool barbecue makkelijk een temperatuur van 400 graden Celsius halen, wat bij andere barbecues niet het geval is. Ten slotte is een houtskool barbecue meestal klein en compact en dus makkelijk op te bergen.

Soorten houtskool barbecues

Voor iedere barbecueër is er een geschikte houtskool barbecue te vinden. Zo zijn er portable barbecues, die je makkelijk kunt meenemen of verplaatsen en kleine en grote barbecues. Wil je een houtskool barbecue met een bijzondere uitstraling? Op onze website vind je mooie design barbecues die, naast uitstekend kookgerei, een lust voor het oog zijn. Voor de echte grillmasters zijn grillwagens zeker aan te bevelen. Ook heb je keuze uit houtskool barbecues met of zonder deksel.

Met of zonder deksel

Een pluspunt aan barbecueën met deksel is dat je vlees op meerdere manieren kunt klaarmaken. Zo kun je vlees sneller laten garen door de deksel te sluiten en wordt het vlees aan beide kanten verhit, doordat de warmte binnenin de barbecue blijft. Ook kun je vlees of vis makkelijk roken met behulp van de deksel. Hierdoor krijgen vlees en vis een lekkere rooksmaak. Dikwijls hebben barbecues met deksels een extra rooster dat hoger ligt, zodat het vlees niet te dicht op het vuur komt. Een deksel op de barbecue is ook erg veilig. Je kunt makkelijk vlamvorming voorkomen door de barbecue met de deksel af te sluiten. Ook beschermt een deksel tegen rondvliegend as en door de deksel kun je ook prima vlees op de barbecue klaarmaken wanneer het regent. Voor wie enkel barbecuet bij goed weer, voldoet een barbecue zonder deksel ook prima. Hieronder vind je een kleine greep uit ons ruime assortiment houtskool barbecues.

BBQ driepoot 35 centimeter

Dat een goede basic houtskool barbecue niet duur hoeft te zijn bewijst deze Barbecue driepoot van het merk BBQ. Deze barbecue is ongeveer 53 centimeter hoog en heeft een doorsnede van 35 centimeter; groot genoeg om een lekker stukje vlees voor jouw gezinsleden te grillen. Deze BBQ wordt geleverd met windscherm en verstelbare grillplaat en is eenvoudig te monteren.

Summertime Mix BBQ Kogel Assorti

Met deze Summertime Mix BBQ Kogel steel jij zeker de show. Naast een perfecte bereiding van het vlees, zorgt deze fraai vormgegeven barbecue ook voor een vrolijke oogopslag. De compacte kogel is uitgevoerd in verschillende trendy kleuren en brengt iedereen, bij de aanblik alleen al, direct in de barbecuestemming. Deze Summertime Kogel wordt zonder verzendkosten bij jou thuisbezorgd inclusief grillplaat, houtskoolrooster en asschaal. De meegeleverde deksel zorgt ervoor dat je vlees en vis goed kunt roken en dat je ook bij minder weer kunt blijven barbecueën.

Tepro Laredo: vuurhaard en barbecue in één

Houd jij ervan om na het barbecueën nog uren na te genieten bij een behaaglijk warm haardvuur? Dan staan er op onze website zeker interessante barbecue/vuurhaard-exemplaren voor jou bij. Neem bijvoorbeeld de Tepro Laredo Vuurhaard met Grillfunctie. Deze mooie vuurhaard is gemaakt van hittebestendig gelakt staal. Met de twee meegeleverde grillroosters verander je de vuurhaard razendsnel in een heerlijke barbecue. Het vonkscherm dat je erop kunt zetten, zorgt ervoor dat je veilig kunt barbecueën.

Tepro San Francisco Design Kogelbarbecue

Als je graag grilt op een stijlvolle barbecue die van alle gemakken is voorzien, bestel dan de Tepro San Francisco Design Kogelbarbecue. Deze design barbecue heeft alle benodigdheden aan boord om jouw barbecuefeest tot een daverend succes te maken. Naast de mooie vormgeving beschikt deze kogel onder andere over een in hoogte verstelbaar hoofdgrillrooster met inzetrooster, een deksel voorzien van thermometer en ventilatieschijf en een barbecueoppervlak met een diameter van 54 centimeter. De barbecue is voorzien van een beweegbaar voorpootje, zodat de barbecue goed op een oneffen ondergrond kan staan. De twee achterwieltjes maken dat de Tepro San Francisco makkelijk te verplaatsen is.

Bestel jouw ideale houtskool barbecue snel online

Loopt het water jou al in de mond bij het lezen van de omschrijvingen? Kijk dan vooral verder op deze pagina en bestel online veilig en snel jouw perfecte houtskool barbecue!

Er zijn geen producten beschikbaar uit deze categorie.