Menu
Your Cart

Houten speelgoed

Houten kinderspeelgoed

Houtenspeelgoed is over het algemeen sterker dan andere materialen die gebruikt worden om speelgoed te maken. Het speelgoed gemaakt van hout kan tegen een stootje en heeft daarom een langere levensduur. Wanneer het houten speelgoed toch een keer stuk gaat door het vele gebruik is het over het algemeen makkelijker te repareren dan ander materialen. Het speelgoed dat gemaakt is van hout is milieuvriendelijker en duurzamer dan speelgoed gemaakt van kunststof. Er zijn veel verschillende soorten speelgoed gemaakt van hout zoals bijvoorbeeld loopfietsjes, loopscooter, speelkeukens, speelgarages en auto’s.

Gebruikte houtsoorten

Voor het maken van houten speelgoed worden diverse houtsoorten gebruikt zoals grenen, mdf, multiplex en rubberwood. De rubberwood soort is het meest ecologische soort hout omdat deze houtsoort niet alleen maar gekapt wordt voor hout. De naam van deze houtsoort zegt het namelijk al en wordt eerst gebruikt om rubber te produceren. Wanneer dit proces is afgelopen wordt het hout gebruikt om bijvoorbeeld houtenspeelgoed te maken. Van de houtsoort MDF heeft iedereen weleens gehoord en is een houtsoort gemaakt van samen geperste houtvezels. MDF splinter niet en is gemakkelijk en ideaal te gebruiken voor diverse doeleinde. Multiplex is in tegenstelling van MDF niet geperst maar verlijmd waardoor dit een sterk plaatmateriaal is.

Houten loopfietsen

Houten loopfietsen zijn geschikt van kinderen vanaf 1 jaar om kinderen te leren lopen en voortbewegen. Omdat de loopfietsen geschikt zijn voor zeer jonge kinderen zijn de loopfietsen zeer stevig en stabiel zodat ze veilig kunnen rijden. De loopfietsjes zijn allemaal uitgevoerd met een steuntje op het zadel zodat je er niet zomaar van afglijdt. De vier wielen van de loopfietsjes zijn uitgevoerd met een rubberlaag voor extra grip en het beschermen van de ondergrond.

Houten loopfiets Dora en Diego

De houten loopfiets van Dora is beschikbaar met een opdruk van Dora of Diego en is zeer geschikt voor de Dora fans. De Dora en Diego loopfiets is zeer stabiel en heeft een leuke Jungleafbeelding op de voorzijde van de loopfiets. Het gewicht van de loopfiets is 4,9 kilo waardoor deze gemakkelijk mee is te nemen naar bijvoorbeeld het bos of oma. De Dora en Diego loopfietsen hebben een zithoogte van 37,5 centimeter en zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Pintoy houten loopfietsen

De houten trike loopfiets in bright colors P12513 van Pintoy is een houtenloopfiets met vrolijke kleuren en is voor zowel jongens als meisjes geschikt. Deze supergave loopfiets is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden en is gemaakt van een ecologische houtsoort. Tevens heeft Pintoy een loopfiets met een natuurlijke look die ook geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Deze P00538 loopfiets is gemaakt van blank hout van een super milieuvriendelijke rubberboom. De Natural Trike is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Houtenloopfiets Woezel En Pip

Is je kind fan van Woezel En Pip? Dan is deze Woezel En Pip Houten Vierwieler 706132 het perfecte cadeau. Met deze loopfiets leert je kind rijden en sturen binnen enkele dagen. De Woezel En Pip loopfiets is uitgevoerd in de kleur blauw met een opdruk van Woezel En Pip aan de voorzijde en is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

Simply for Kids houten loopscooter

Een houten loopscooter is voor de iets oudere kinderen vanaf 2 jaar omdat een loopscooter tot in tegenstelling van een loopfiets 2 wielen heeft. Hierdoor moeten kinderen met een loopscooter zelf de evenwicht behouden om niet om te vallen tijdens het rijden. De loop scooters zijn ook uitgevoerd met grotere luchtwielen om over ruiger terrein te rijden. Het frame van deze bijna echte scooter is gemaakt van kwaliteit en duurzaam hout. De Simply for Kids houten scooters zijn uitgevoerd met rubberen handvaten en een verstelbaar zitje om langer plezier te hebben van de loopscooter. De houten loopscooter zijn leverbaar in de twee kleuren roze en zilver.

Houten speelkeukens

Een houten speelkeuken staat garant voor urenlang speelplezier. Neem bijvoorbeeld de Clown Games houten keuken delux dit is een speelkeuken die bijna op een echte keuken lijkt. Deze houten speelkeuken wordt geleverd met vele accessoires die in een echte keuken ook aanwezig zijn. De houten keuken delux is uitgevoerd in vrolijke kleuren en gemaakt van super duurzaam hout.

Er zijn geen producten beschikbaar uit deze categorie.