Aggregaat onderdelen

Een aggregaat of generator bestaat uit veel verschillende onderdelen om continunestroom te genereren met het juiste vermogen. Zo zijn er onderdelen die bij het motor gedeelte horen of juist bij het elektronische gedeelte. Jantje van Alles heeft een groot assortiment aggregaat onderdelen om jouw generator opnieuw te laten draaien en weer in te zetten bij elke klus. Er zijn veel verschillende aggregaat merken en types maar de generator onderdelen passen bijna op elk van deze aggregaten omdat de basis hetzelfde is. Hieronder beschrijven we de beschikbare onderdelen om je aggregaat te repareren en waarvoor deze gebruikt kunnen worden. Staat het gewenste onderdeel of merk niet op de website neem dan contact met ons op.

15 liter aggregaat benzinetank

De 15 liter benzinetank wordt geleverd met benzinedop en de bijbehorende vlotter die zich in de tank bevindt. Een benzinetank van een aggregaat moet worden vervangen wanneer deze benzine lekt omdat hierdoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Ook dient de 15liter benzinetank vervangen te worden wanneer er roestvorming in de benzinetank is ontstaan. Roestvorming is namelijk niet bevorderlijk voor het regelmatig draaien van het aggregaat waardoor deze kan afslaan of te weinig vermogen kan leveren.

Benzinekraan aggregaat

Met een benzinekraan kan de toevoer van benzine naar het aggregaat aan of uit worden gezet door middel van een hendeltje. Een generator benzinekraan dient te worden vervangen wanneer deze lekt of is afgebroken. De oude benzinekraan kan gemakkelijk worden vervangen voor een nieuwe benzinekraan. De oude benzinekraan moet uit de benzinetank worden gedraaid waarna de nieuwe benzinekraan in de benzinetank kan worden gedraaid.

Carburateur pakkingen

Pakkingen worden gebruikt om een aansluiting tussen twee onderdelen dicht te maken. De pakkingen van een carburateur moeten dan ook worden vervangen wanneer er tussen de carburateur en bijvoorbeeld cilinder benzine lekt. Wanneer een aggregaat niet wil starten kan het ook zijn dat tussen de carburateur en cilinder valse lucht wordt aangezogen. Hierdoor krijgt de generator te veel lucht in de carburateur waardoor het mengsel van benzine en zuurstof te veel zuurstof bevat. Wanneer je de pakkingen vervangt en de seal tussen de twee onderdelen weer geheel dicht is moet het probleem opgelost zijn.

Vliegwiel portable aggregaat

Een vliegwiel zorgt voor het koelen van het aggregaat tijdens het genereren van stroom. Jantje van Alles heeft twee verschillende vliegwielen speciaal voor portable aggregaten. De beide vliegwielen hebben dezelfde functie alleen zit het verschil hem in het materiaal dat gebruikt is. Zo is er een vliegwiel dat helemaal gemaakt is van aluminium waardoor deze sterker is dan de plastic variant. Doordat het vliegwiel gemaakt is van aluminium is de kans op breken van het vliegwiel minimaal. De functie van de beide vliegwielen is dus hetzelfde alleen is er een verschil in kwaliteit en prijs.

AVR aggregaat

Een AVR ook wel een automatische volt regelaar genoemd zorgt voor het juiste toerental tijdens het belasten van het aggregaat. Wanneer een aggregaat geen stroom meer geeft is vaak de AVR defect en dient deze vervangen te worden. Een AVR vervangen is geen moeilijke opdracht, er dienen alleen een aantal bouten en kabels los gehaald te worden. Een AVR gaat vaak defect omdat het aggregaat belast is met een te zware verbruiker.

Benzinedop aggregaat

De aggregaat benzinedop past op vrijwel alle 15 liter benzinetanks en is zeer belangrijk om onveilige situaties te voorkomen. Met een aggregaat benzinedop kan er tijdens vervoer geen benzine lekken uit de 15 liter benzinetank. Ook voorkomt de generator benzinetank dat er benzinedampen vrijkomen die zeer brandbaar zijn. Laat dus nooit je generator draaien zonder een juiste benzinedop.

Aggregaat benzinefilter

Een generator benzinefilter lijkt maar een klein onbenullig onderdeel maar is wel zeer belangrijk. Een aggregaat benzinefilter zorgt er namelijk voor de dat binnenkant van de benzinetank geen vuil bevat. Vuil in je benzinetank is niet bevorderlijk voor je generator omdat wanneer er vuil in de benzinetank zit je aggregaat niet tot moeilijk kan starten. Het vuil is immers weer moeilijk het systeem te krijgen.

Benzinetank vlotter

Een benzinetank vlotter is gemonteerd in je benzinetank en zorgt ervoor dat je altijd kan aflezen hoeveel benzine er nog in de benzinetank zit. Een benzinetank vlotter kan je gemakkelijk vervangen door twee schroeven los te draaien.

Bobine voor portable aggregaat

Een bobine zorgt ervoor dat een lage stroomsterke omgezet wordt naar een hoge stroomsterke. Deze hoge stroomsterkte gaat naar de bougie die zorgt voor een sterke vonk die het aggregaat laat starten. Een bobine is dus een onmisbaar onderdeel in een aggregaat om deze te laten draaien. Er zijn twee verschillende onderdelen nodig in een portable aggregaat om de bobine compleet te maken. Het eerste deel bevat een magneet die zorgt voor de lage stroomsterke die vlak bij de rotor gemonteerd moet worden. Het tweede deel pikt de lage stroomsterke op en stuurt deze naar de bougie. Een bobine vervangen bij een portable aggregaat is een klus waarbij je wat tijd moet vrijmaken. Dit komt omdat de bobine bij een portable aggregaat moeilijk bereikbaar is en het aggregaat gedeeltelijk uitelkaar gehaald moet worden.

Carburateur benzineaggregaat

Een carburateur zorgt voor de juiste benzine en lucht mengsel om het aggregaat fijn loos te laten draaien. Wanneer een generator onregelmatig loopt kan dit de oorzaak zijn van de carburateur omdat het lucht/benzine mengsel niet juist is. Het kan dan zijn dat de carburateur valse lucht aanzuigt of er ergens een scheur in de carburateur zit. Het vervangen van een carburateur neemt wat tijd in beslag maar is niet een hele moeilijke klus.

Aggregaat trekstarter

Tijdens het aantrekken van een aggregaat kan het voorkomen dat je de trekstarter kapot trek. Als dit gebeurt kan het aggregaat niet gestart worden tenzij het een aggregaat is met keystart. Het vervangen van een trekstarter is een makkelijk klus waarbij je snel weer het aggregaat kunt gebruiken. De trekstarter zit van met maar drie bouten die los gehaald moeten worden.

Accu voor aggregaat met sleutelstart

De aggregaten met een sleutelstart hebben een accu nodig om te starten. Net als bij accu’s in auto’s, scooters of motors kan de kwaliteit van de accu zo erg achteruit gaan dat de accu te zwak wordt om te starten. De accu van het aggregaat met sleutelstart dient dan te worden vervangen voor een nieuwe accu. Een accu vervangen van een aggregaat met sleutelstart is niet moeilijk en is zo gedaan waarna het aggregaat weer gestart kan worden.

Luchtfilter aggregaat

Een luchtfilter voor een aggregaat zorgt ervoor dat het aggregaat alleen maar schone lucht aanzuigt. Als je namelijk geen luchtfilter hebt kunnen er deeltjes uit de buitenlucht in de carburateur of cilinder terecht komen. Een luchtfilter van een generator moet regelmatig schoon gemaakt worden voor optimaal gebruik. Het loshalen van een luchtfilter is dan ook niet moeilijk en is makkelijk zelf te doen.

Aggregaat onderdelen

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Aggregaat carburateur pakkingen Gratis verzenden

Aggregaat carburateur pakkingen

€12,95
Excl. BTW: €10,70
Deze aggregaat carburateur pakkingen passen op vrijwel alle carburateurs om bijvoorbeeld een benzine...
AVR aggregaat automatische volt regelaar Gratis verzenden

AVR aggregaat automatische volt regelaar

€34,95
Excl. BTW: €28,88
Deze automatische volt regelaar AVR is geschikt voor de volgende aggregaten en zorgt voor een consta...
AVR aggregaat automatische volt regelaar 3 fase 8 draden gebogen Gratis verzenden

AVR aggregaat automatische volt regelaar 3 fase 8 draden gebogen

€39,95
Excl. BTW: €33,02
Deze AVR is speciaal voor aggregaten met een drie fase aansluiting. Dit betekend dat deze automatisc...
AVR automatische volt regelaar aluminium aggeregaat - generator Gratis verzenden

AVR automatische volt regelaar aluminium aggeregaat - generator

€44,95
Excl. BTW: €37,15
Deze automatische volt regelaar AVR aluminium is geschikt voor de volgende aggregaten en zorgt voor ...
Benzinedop aggregaat

Benzinedop aggregaat

€14,95
Excl. BTW: €12,36
Deze benzinedop voor bovenop de tank is voor de volgende aggregaten van toepassing: Continen...
Benzinefilter

Benzinefilter

€4,95
Excl. BTW: €4,09
Deze benzinefilter voor bovenop de tank is voor de volgende aggregaten van toepassing: Contine...
Benzinekraan aan/uit 9 mm voor brommers, scooters en aggregaten Gratis verzenden

Benzinekraan aan/uit 9 mm voor brommers, scooters en aggregaten

€16,95
Excl. BTW: €14,01
Met een benzinekraan kan de toevoer van benzine worden afgesloten of geopend waardoor de machine gee...
Benzinekraan aggregaat met filter en kelk M10 x 1.25 Gratis verzenden

Benzinekraan aggregaat met filter en kelk M10 x 1.25

€19,95
Excl. BTW: €16,49
Met een benzinekraan kan de toevoer van benzine worden afgesloten of geopend waardoor de machine gee...
Benzineslang aggregaat inclusief klemmetjes 9 x 4,8 mm Gratis verzenden

Benzineslang aggregaat inclusief klemmetjes 9 x 4,8 mm

€9,95
Excl. BTW: €8,22
Deze benzineslang is speciaal voor aggregaten / generators en wordt geleverd met de bijbehorende kle...
Bobine benzine aggregaat Gratis verzenden

Bobine benzine aggregaat

€29,95
Excl. BTW: €24,75
Deze bobine is o.a. voor op de volgende benzine aggregaten te gebruiken. Continentaltech HH65...
Bobine portable aggregaat magneet Gratis verzenden

Bobine portable aggregaat magneet

€24,95
Excl. BTW: €20,62
Deze bobine magneet is voor op de volgende portable aggregaten te gebruiken:  Contine...
Bougie stroomgenerator

Bougie stroomgenerator

€8,95
Excl. BTW: €7,40
Bougie geschikt voor de meeste stroomgeneratoren, zoals Kraftech, Eisen Kraft, Holland Kraft, Contin...
Carburateur benzine aggregaat Gratis verzenden

Carburateur benzine aggregaat

€39,95
Excl. BTW: €33,02
Deze nieuwe carburateur is op de volgende benzine aggregaten te gebruiken: Continentaltech HH6...
Diode voor benzine aggregaat Gratis verzenden

Diode voor benzine aggregaat

€12,95
Excl. BTW: €10,70
Deze nieuwe diode is op de volgende benzine aggregaten te gebruiken: Continentaltech HH650...
Elektrische 12 volt brandstofpomp 8 mm zelfaanzuigend Gratis verzenden

Elektrische 12 volt brandstofpomp 8 mm zelfaanzuigend

€29,95
Excl. BTW: €24,75
Met deze zelf aanzuigende 12 volt elektrische brandstofpomp pomp gemakkelijk elke tank leeg in enkel...
Luchtfilter aggregaat Gratis verzenden

Luchtfilter aggregaat

€19,95
Excl. BTW: €16,49
Dit luchtfilter is voor op de volgende benzine aggregaten te gebruiken en geeft de aggregaat schoo...
Nieuwe koolborstels voor aggregaat Gratis verzenden

Nieuwe koolborstels voor aggregaat

€19,95
Excl. BTW: €16,49
Deze koolborstels zijn voor op de volgende benzine aggregaten te gebruiken. Continentalte...
Startmotor benzine aggregaat Gratis verzenden

Startmotor benzine aggregaat

€49,95
Excl. BTW: €41,28
Deze nieuwe startmotor is op de volgende benzine aggregaten te gebruiken: Powertech PT6500WE...
Trekstart benzine hogedrukreiniger rood Gratis verzenden

Trekstart benzine hogedrukreiniger rood

€29,95
Excl. BTW: €24,75
Deze trekstart is speciaal voor hogedrukreinigers die werken op benzine. De trekstart is onder a...
Trekstarter benzine aggregaat rood Gratis verzenden

Trekstarter benzine aggregaat rood

€29,95
Excl. BTW: €24,75
Een trekstarter is een belangrijk onderdeel van een aggregaat omdat je hiermee het aggregaat moe...
Trekstarter Cup Metaal Gratis verzenden

Trekstarter Cup Metaal

€16,95
Excl. BTW: €14,01
Een trekstarter wordt gebruikt om een aggregaat te starten. Onder een trekstarter zit een metalen cu...
Uitlaat benzine aggregaat Gratis verzenden

Uitlaat benzine aggregaat

€39,95
Excl. BTW: €33,02
Deze uitlaat is o.a. voor op de volgende benzine aggregaten te gebruiken. Continentaltech H...
Vliegwiel voor aggregaat met keystart Gratis verzenden

Vliegwiel voor aggregaat met keystart

€34,95
Excl. BTW: €28,88
Dit vliegwiel is speciaal voor aggregaten met keystart omdat dit vliegwiel is uitgevoerd met een een...
Bekijk hier de laatste Blogs
Herzberg telescoopladder Beveiligingscamera sets Royalty Line stofzuigers

De Herzberg HG-5260S telescoopladder is het hulpmiddel bij al je klussen in en rondom het huis. Deze compacte telescopische ladder heeft een hoogte bij ingeschoven stand van maar 73,5 centimeter, waardoor de Herzberg telescoopladder gemakkelijk is op te bergen in de kast of schuur. Ook is de telescoopladder van Herzberg gemakkelijk mee te nemen naar elke klus door deze compacte afmetingen en het lichte gewicht van maar 6,8 kilo.

 

Beveiligingscamera sets

Een beveiligingscamera set vergroot niet alleen je gevoel van veiligheid, de aanwezigheid van beveiligingscamera’s houdt daadwerkelijk inbrekers op afstand. Of je nu een bedrijf hebt of je waardevolle bezittingen in huis wilt beschermen, het is altijd raadzaam om een beveiligingscamera set te installeren. Kies bijvoorbeeld voor de N7904-10 draadloze beveiligingscamera, dan zijn jouw eigendommen in goede handen.

 

Het merk Royalty Line is al lange tijd een toonaangevend merk binnen de klein huishoudelijke apparaten. Dit merk heeft veel verschillende producten zoals bakplaten, pannensets, waterkokers en stofzuigers. De stofzuigers van Royalty Line helpen jouw in het huishouden je huis schoon te houden. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten stofzuigers die voor diverse doeleinde gebruikt kunnen worden. Zo heeft Royalty Line een stofzuiger die zowel droog als nat kan zuigen.