Menu
Your Cart

Aggregaat onderdelen

Aggregaat onderdelen

Een aggregaat of generator bestaat uit veel verschillende onderdelen om continunestroom te genereren met het juiste vermogen. Zo zijn er onderdelen die bij het motor gedeelte horen of juist bij het elektronische gedeelte. Jantje van Alles heeft een groot assortiment aggregaat onderdelen om jouw generator opnieuw te laten draaien en weer in te zetten bij elke klus. Er zijn veel verschillende aggregaat merken en types maar de generator onderdelen passen bijna op elk van deze aggregaten omdat de basis hetzelfde is. Hieronder beschrijven we de beschikbare onderdelen om je aggregaat te repareren en waarvoor deze gebruikt kunnen worden. Staat het gewenste onderdeel of merk niet op de website neem dan contact met ons op.

15 liter aggregaat benzinetank

De 15 liter benzinetank wordt geleverd met benzinedop en de bijbehorende vlotter die zich in de tank bevindt. Een benzinetank van een aggregaat moet worden vervangen wanneer deze benzine lekt omdat hierdoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Ook dient de 15liter benzinetank vervangen te worden wanneer er roestvorming in de benzinetank is ontstaan. Roestvorming is namelijk niet bevorderlijk voor het regelmatig draaien van het aggregaat waardoor deze kan afslaan of te weinig vermogen kan leveren.

Benzinekraan aggregaat

Met een benzinekraan kan de toevoer van benzine naar het aggregaat aan of uit worden gezet door middel van een hendeltje. Een generator benzinekraan dient te worden vervangen wanneer deze lekt of is afgebroken. De oude benzinekraan kan gemakkelijk worden vervangen voor een nieuwe benzinekraan. De oude benzinekraan moet uit de benzinetank worden gedraaid waarna de nieuwe benzinekraan in de benzinetank kan worden gedraaid.

Carburateur pakkingen

Pakkingen worden gebruikt om een aansluiting tussen twee onderdelen dicht te maken. De pakkingen van een carburateur moeten dan ook worden vervangen wanneer er tussen de carburateur en bijvoorbeeld cilinder benzine lekt. Wanneer een aggregaat niet wil starten kan het ook zijn dat tussen de carburateur en cilinder valse lucht wordt aangezogen. Hierdoor krijgt de generator te veel lucht in de carburateur waardoor het mengsel van benzine en zuurstof te veel zuurstof bevat. Wanneer je de pakkingen vervangt en de seal tussen de twee onderdelen weer geheel dicht is moet het probleem opgelost zijn.

Vliegwiel portable aggregaat

Een vliegwiel zorgt voor het koelen van het aggregaat tijdens het genereren van stroom. Jantje van Alles heeft twee verschillende vliegwielen speciaal voor portable aggregaten. De beide vliegwielen hebben dezelfde functie alleen zit het verschil hem in het materiaal dat gebruikt is. Zo is er een vliegwiel dat helemaal gemaakt is van aluminium waardoor deze sterker is dan de plastic variant. Doordat het vliegwiel gemaakt is van aluminium is de kans op breken van het vliegwiel minimaal. De functie van de beide vliegwielen is dus hetzelfde alleen is er een verschil in kwaliteit en prijs.

AVR aggregaat

Een AVR ook wel een automatische volt regelaar genoemd zorgt voor het juiste toerental tijdens het belasten van het aggregaat. Wanneer een aggregaat geen stroom meer geeft is vaak de AVR defect en dient deze vervangen te worden. Een AVR vervangen is geen moeilijke opdracht, er dienen alleen een aantal bouten en kabels los gehaald te worden. Een AVR gaat vaak defect omdat het aggregaat belast is met een te zware verbruiker.

Benzinedop aggregaat

De aggregaat benzinedop past op vrijwel alle 15 liter benzinetanks en is zeer belangrijk om onveilige situaties te voorkomen. Met een aggregaat benzinedop kan er tijdens vervoer geen benzine lekken uit de 15 liter benzinetank. Ook voorkomt de generator benzinetank dat er benzinedampen vrijkomen die zeer brandbaar zijn. Laat dus nooit je generator draaien zonder een juiste benzinedop.

Aggregaat benzinefilter

Een generator benzinefilter lijkt maar een klein onbenullig onderdeel maar is wel zeer belangrijk. Een aggregaat benzinefilter zorgt er namelijk voor de dat binnenkant van de benzinetank geen vuil bevat. Vuil in je benzinetank is niet bevorderlijk voor je generator omdat wanneer er vuil in de benzinetank zit je aggregaat niet tot moeilijk kan starten. Het vuil is immers weer moeilijk het systeem te krijgen.

Benzinetank vlotter

Een benzinetank vlotter is gemonteerd in je benzinetank en zorgt ervoor dat je altijd kan aflezen hoeveel benzine er nog in de benzinetank zit. Een benzinetank vlotter kan je gemakkelijk vervangen door twee schroeven los te draaien.

Bobine voor portable aggregaat

Een bobine zorgt ervoor dat een lage stroomsterke omgezet wordt naar een hoge stroomsterke. Deze hoge stroomsterkte gaat naar de bougie die zorgt voor een sterke vonk die het aggregaat laat starten. Een bobine is dus een onmisbaar onderdeel in een aggregaat om deze te laten draaien. Er zijn twee verschillende onderdelen nodig in een portable aggregaat om de bobine compleet te maken. Het eerste deel bevat een magneet die zorgt voor de lage stroomsterke die vlak bij de rotor gemonteerd moet worden. Het tweede deel pikt de lage stroomsterke op en stuurt deze naar de bougie. Een bobine vervangen bij een portable aggregaat is een klus waarbij je wat tijd moet vrijmaken. Dit komt omdat de bobine bij een portable aggregaat moeilijk bereikbaar is en het aggregaat gedeeltelijk uitelkaar gehaald moet worden.

Carburateur benzineaggregaat

Een carburateur zorgt voor de juiste benzine en lucht mengsel om het aggregaat fijn loos te laten draaien. Wanneer een generator onregelmatig loopt kan dit de oorzaak zijn van de carburateur omdat het lucht/benzine mengsel niet juist is. Het kan dan zijn dat de carburateur valse lucht aanzuigt of er ergens een scheur in de carburateur zit. Het vervangen van een carburateur neemt wat tijd in beslag maar is niet een hele moeilijke klus.

Aggregaat trekstarter

Tijdens het aantrekken van een aggregaat kan het voorkomen dat je de trekstarter kapot trek. Als dit gebeurt kan het aggregaat niet gestart worden tenzij het een aggregaat is met keystart. Het vervangen van een trekstarter is een makkelijk klus waarbij je snel weer het aggregaat kunt gebruiken. De trekstarter zit van met maar drie bouten die los gehaald moeten worden.

Accu voor aggregaat met sleutelstart

De aggregaten met een sleutelstart hebben een accu nodig om te starten. Net als bij accu’s in auto’s, scooters of motors kan de kwaliteit van de accu zo erg achteruit gaan dat de accu te zwak wordt om te starten. De accu van het aggregaat met sleutelstart dient dan te worden vervangen voor een nieuwe accu. Een accu vervangen van een aggregaat met sleutelstart is niet moeilijk en is zo gedaan waarna het aggregaat weer gestart kan worden.

Luchtfilter aggregaat

Een luchtfilter voor een aggregaat zorgt ervoor dat het aggregaat alleen maar schone lucht aanzuigt. Als je namelijk geen luchtfilter hebt kunnen er deeltjes uit de buitenlucht in de carburateur of cilinder terecht komen. Een luchtfilter van een generator moet regelmatig schoon gemaakt worden voor optimaal gebruik. Het loshalen van een luchtfilter is dan ook niet moeilijk en is makkelijk zelf te doen.

15L Benzinetank
Meest verkocht
Deze 15 liter benzinetank is geschikt voor de volgende aggregaten  De benzinetank wordt geleverd inclusief benzinedop, brandstoffilter en benzinekraan. Continentaltech HH6500 Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH Hollandkraft EH8500WH Key start Kraftech Germany KT-6500W ..
€59,50
Excl. BTW:€49,17
Aggregaat carburateur pakkingen
Meest verkocht
Deze aggregaat carburateur pakkingen passen op vrijwel alle carburateurs om bijvoorbeeld een benzine lek te verhelpen. Deze nieuwe carburateur pakkingen zijn op de volgende benzine aggregaten te gebruiken: Continentaltech HH6500 Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH Hollandkraft ..
€12,95
Excl. BTW:€10,70
AVR aggregaat automatische volt regelaar
Meest verkocht
Deze automatische volt regelaar AVR is geschikt voor de volgende aggregaten en zorgt voor een constante stroom. Een AVR is gemakkelijk zelf te vervangen. Continentaltech HH6500 Universal Kraft trekstart Universal Kraft sleutel start Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH Hollandk..
€34,95
Excl. BTW:€28,88
AVR aggregaat automatische volt regelaar gebogen
Meest verkocht
Deze automatische volt regelaar AVR gebogen is geschikt voor de volgende aggregaten en zorgt voor een constante stroom. Een AVR is gemakkelijk zelf te vervangen. Continentaltech HH6500 Universal Kraft trekstart Universal Kraft sleutel start Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH ..
€34,95
Excl. BTW:€28,88
AVR automatische volt regelaar aluminium aggeregaat - generator
Meest verkocht
Deze automatische volt regelaar AVR aluminium is geschikt voor de volgende aggregaten en zorgt voor een constante stroom. De afstand tussen de montage gaten is 10 centimeter. Een AVR is gemakkelijk zelf te vervangen. Continentaltech HH6500 Universal Kraft trekstart Universal Kraft sleutel ..
€44,95
Excl. BTW:€37,15
Benzinedop aggregaat
Meest verkocht
Deze benzinedop voor bovenop de tank is voor de volgende aggregaten van toepassing: Continentaltech HH6500 Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH Hollandkraft EH8500WH Key start Kraftech Germany KT-6500W Power Kraft Germany PK-7500W Prokraft Germany PK8500W Strom Kraft SK 850..
€14,95
Excl. BTW:€12,36
Benzinekraan aan/uit 9 mm voor brommers, scooters en aggregaten
Meest verkocht
Met een benzinekraan kan de toevoer van benzine worden afgesloten of geopend waardoor de machine geen of wel benzine toevoer krijgt. Een benzinekraan kan gemakkelijk gemonteert worden door de benzineslang aan beide kanten over de uiteinden te schuiven. Met het oog die aan de benzinekraan vast zit ku..
€16,95
Excl. BTW:€14,01
Benzinekraan aggregaat met filter en kelk M10 x 1.25
Meest verkocht
Met een benzinekraan kan de toevoer van benzine worden afgesloten of geopend waardoor de machine geen of wel benzine toevoer krijgt. Een benzinekraan voor een aggregaat wordt op de benzinetank bevestigt en met een slang verbonden aan de carburateur. Een carburateur zorgt voor de juiste samenstelling..
€19,95
Excl. BTW:€16,49
Benzineslang aggregaat inclusief klemmetjes 9 x 4,8 mm
Meest verkocht
Deze benzineslang is speciaal voor aggregaten / generators en wordt geleverd met de bijbehorende klemmetjes om de benzineslang vast te zetten. Een benzineslang wordt gebruikt om de benzinetank te verbinden met de carburateur. Het kan gebeuren dat de benzineslang na loop van tijd benzine begint te le..
€9,95
Excl. BTW:€8,22
Deze nieuwe benzinetank vlotter is op de volgende benzine aggregaten te gebruiken: Continentaltech HH6500 Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH Kraftech Germany KT-6500W Power Kraft Germany PK-7500W Prokraft Germany PK8500W Strom Kraft SK 8500 Powertech PT6500WE key start ..
€19,95
Excl. BTW:€16,49
Bobine benzine aggregaat
Meest verkocht
Deze bobine is o.a. voor op de volgende benzine aggregaten te gebruiken. Continentaltech HH6500 Eizen Kraft EK-8500W Hollandkraft EH8500WH Hollandkraft EH8500WH Key start Kraftech Germany KT-6500W Power Kraft Germany PK-7500W Prokraft Germany PK8500W Strom Kraft SK 8500..
€29,95
Excl. BTW:€24,75
Bougie stroomgenerator
Meest verkocht
Bougie geschikt voor de meeste stroomgeneratoren, zoals Kraftech, Eisen Kraft, Holland Kraft, Continentaltech, Universalkraft etc...
€8,95
Excl. BTW:€7,40
1 - 12 van 21 (2 pagina's)