Veel tuingereedschap werkt op electra dat prima werkt voor de kleinere klussen. Wanneer je een groot stuk moet maaien of snoeien werkt tuingereedschaap op benzine beter. Dit komt omdat tuingereedschap op benzine krachtiger is en dus makkelijker dikke takken snoeit of maait. Electrische tuingereedschap slaat vaak vast of het snijdraad breekt bij het snoeien of maaien van wat dikkere takken of struiken.

Met een bosmaaier/grasmaaier op benzine maai je gemakkelijk takken van verschillende diktes. Dit omdat een bosmaaier/grasmaaier op benzine veel krachtiger is maar ook omdat er vaak verschillende maaikoppen mee worden geleverd. Deze maaikoppen hebben allemaal een verschillende werking en zijn bedoeld voor verschillende werkzaamheden. Zo bereik je gemakkelijker en sneller het gewenste eindresultaat.

Voor het blad vrij maken van je tuin of oprit gebruik je een bladblazer op benzine. Dit gaat een stuk sneller en makkellijker dan met een hark of bezem. Jantjevanalles.nl heeft een bladblazer op benzine die meerdere functies heeft dan alleen het weg blazen van je bladeren. Deze bladblazer op benzine kan blazen of direct de bladeren opzuigen en opvangen in de daavoor bestemde opvangzak. De opvangzak zal niet snel vol zitten omdat de bladbazer is uitgevoerd met een hakselaar die de bladeren fijn maakt. Nu hoeft alleen nog maar de opvangzak te worden geleegd en je tuin of oprit ziet er weer netjes uit.