Aggregaat lekt benzine

Wanneer je aggregaat benzine lekt kan dit verschillende oorzaken hebben. Lees hieronder wat de oorzaken kunnen zijn en hoe je dit probleem heb best op kan oplossen. Start een aggregaat nooit wanneer je ziet dat deze benzine lekt dit kan namelijk onveilige situaties veroorzaken.

Benzinekraan lekt benzine

Het kan zijn dat er na enige tijd benzine gaat lekken bij de benzinekraan die op de benzinetank vast zit gemonteerd. In een benzinekraan zit een rubber ring die na verloop van tijd weleens broos wordt waardoor er benzine gaat lekken. Om deze ring te vervangen dient de benzinetank leeg te zijn waarna de benzinekraan eraf kan worden gedraaid. Wanneer je dit heb gedaan kan je de rubber ring vervangen en de benzinekraan terug op de benzinetank monteren.

Soms komt het ook voor dat de benzinekraan zelf  benzine lekt bijvoorbeeld uit de onderkant of uit een scheur. Wanneer dit het geval is dient de benzinekraan vervangen te worden wat gemakkelijk zelf te doen is. Om dit te doen dient de kapotte benzinekraan van de benzinetank gedraaid te worden. De nieuwe benzinekraan kan op de benzinetank worden gedraaid waarna de benzineslang gemonteerd kan worden.

Het kan ook zijn dat de benzinekraan is afgebroken van de benzinetank. Probeer dan het schroefdraad van de oude benzinekraan te verwijderen en de nieuwe benzinekraan te monteren.

Een nieuwe benzinekraan nodig? Bestel hem hier.

Carburateur aggregaat lekt benzine

Een carburateur van een benzine aggregaat kan op verschillende plekken benzine lekken. Het eerste wat je kan controleren is de schroef die zich bevindt onderop de carburateur. Soms is deze schroef los getrild waardoor er benzine uit de onderkant van de carburateur lekt. Dit is het makkelijkste probleem om op te lossen maar als dit het niet is moeten we veder zoeken.

Een carburateur zit van op het aggregaat met drie bouten die te vinden zijn in het luchtfilter. Het kan net als de schroef onderop de carburateur dat deze bouten los zijn getrild. Probeer daarom deze bouten iets strakker aan te draaien wat er voor zorgt dat de carburateur strakker op het aggregaat dit.

Wanneer de carburateur nog steeds lekt zijn waarschijnlijk de pakkingen tussen de verschillende onderdelen broos geworden. Waardoor het aggregaat hier benzine gaat lekken. De pakkingen zitten tussen het luchtfilter en cilinder die aan beide zijden van de carburateur zitten gemonteerd. Om deze te vervangen moet het luchtfilter worden los gehaald waarna je de carburateur van de bouten kunt schuiven. Let wel op de veertjes die los komen waar je deze moet monteren tijdens het terug plaatsen.

Als je de carburateur van de bouten heb geschoven kan je de pakkingen van de carburateur af halen en de nieuwe over de bouten schuiven. Controleer wel de carburateur op scheuren of barsten waar deze ook benzine uit kan lekken. Als dit het geval is moet de carburateur worden vervangen voor een nieuwe. Wanneer de nieuwe pakkingen of zijn plek zitten kan de carburateur worden vastgezet.

Heb je een nieuwe pakkingen of een carburateur nodig? Bestel de onderdelen hier.

Ben je opzoek naar een nieuwe aggregaat? Bekijk dan hier al onze aggregaten.