Een hoverboard heeft twee motoren die werken op stroom waardoor een Hoverboard een accu heeft die opgeladen moet worden. Een Hoverboard heeft een 36volt Lithium-ion accu met 4400mAh. Een hoverboard kan gemakkelijk worden opgeladen met een oplader die naast de aan/uit knop ingeplugd kan worden. Wanneer de oplader in het stopcontact is ingeplugd gaat er een groen lampje branden op de oplader. Nu de andere kant van de oplader in het hoverboard wordt gestoken veranderd de kleur van het lampje naar rood. Dit betekend dat het Hoverboard wordt opgeladen. Het opladen van een Hoverboard duurt ongeveer 2 tot 3 uur waarna er zo’n 15 tot 25 kilometer kan worden rondgereden.

Maar wat als je Hoverboard niet meer oplaad? Is dit dan einde verhaal voor het Hoverboard of kan dit gerepareerd worden?  Wanneer je Hoverboard niet meer oplaad kan dit verschillende oorzaken hebben die we hieronder één voor één behandelen.

Is de oplader van het Hoverboard stuk?

Het kan zijn dat de oplader van het hoverboard stuk is waardoor de accu in het hoverboard niet meer oplaad. Om dit te controleren kijk dan of er een groenlampje brandt op de adapter wanneer deze in het stopcontact zit. Als dit zo is kan het zijn dat de stekker van de oplader die in het hoverboard gaat defect is. Om te controleren of de stekker van het hoverboard nog goed werkt moet de stekker uitelkaar worden gehaald. Wanneer je dit hebt gedaan controleer dan of alle kabels goed op de stekker zitten gesoldeerd. Als er een kabel los zit wordt het hoverboard niet opgeladen en dient deze eerst opnieuw te worden gesoldeerd. Blijkt de oplader nog goed te zijn na deze punten te hebben gecontroleerd dan is er iets anders aan de hand waardoor je hoverboard niet meer oplaad.

Neem contact met ons op om een nieuwe Hoverboard lader te bestellen.

Is de accu van mijn Hoverboard stuk?Accu Hoverboard kopen

Als de oplader van het Hoverboard nog goed blijkt te zijn maar je Hoverboard nog niet oplaad moeten we de accu van het hoverboard controleren. Dit doen we als volgt door de stekker in het stopcontact en hoverboard te doen. Nu hoort het lampje op de adapter van groen naar rood te veranderen. Het gebeurt soms dat het lampje na een aantal seconden weer op groen springt wat betekend dat het hoverboard niet oplaad en de accu vervangen moet worden. Ook kan het gebeuren dat het lampje op de adapter helemaal niet naar de kleur rood veranderd. Dit betekend dat de oplader geen contact krijgt met de accu in het hoverboard wat een losse kabel in het hoverboard kan veroorzaken. Het gebeurt soms dat de kabel van de oplader naar het board in het hoverboard los is getrild. Om dit te controleren dien je het Hoverboard open te maken aan de kant waar de op lader ingeplugd moet worden. Dit kan gemakkelijk door een aantal schroeven los te maken en de kap omhoog te tillen en te controleren of alle kabels vast zitten. Als dit alles goed is moet toch echt de accu worden vervangen. Een geschikte accu kan gemakkelijk hier worden besteld bij Jantje van Alles en lees hieronder veder hoe de accu vervangen moet worden.

Bestel hier een nieuwe accu voor je Hoverboard.

Hoverboard accu vervangen

Als je Hoverboard accu vervangen moet worden kun je deze hier bestellen en met de volgende stappen vervangen.

1. Zet het hoverboard uit

2. Leg het hoverboard op zijn kop

3. Schroef de kap los die naast het wiel zit aan de kant van de aan/uitknop en oplaadplug

4. Wanneer je de kap verwijderd die je direct een blauwe accu

5. Tip. Het is het handig een foto te maken van de binnenkant van je hoverboard omdat we wat kabels gaan los halen die later terug moeten worden gezet.

6. Schroef de houder die het hoverboard accu vast houdt los • Haal de stekkers los van de kabels die over de accu van het hoverboard lopen

7. Nu krijgt de accu van het hoverboard meer ruimte en kan uit het hoverboard worden gehaald

8. Plaats nu de nieuwe accu en herhaal de stappen maar dan omgekeerd

9. Tip. Controleer of het hoverboard weer goed functioneert voordat je hem helemaal dicht schroeft

 

Bestel hier een nieuwe accu voor je Hoverboard en bekijk hier de nieuwe Hoverboards van Jantje van Alles.