Een aggregaat die beschikt over de inverter techniek levert een constante spanning die geschikt is voor gevoelige elektronica. Hierdoor is de inverter geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken voor je tv, computer, telefoon en laptop. Een aggregaat wekt stroom op door middel van een benzinemotor, stator en rotor. Hierbij gebeurt het vaak dat er schommelingen ontstaan tussen de geleverde spanning. Deze schommelingen zijn niet goed voor de bovengenoemde apparaten en kunnen daardoor stuk gaan. 

Het verschil tussen een inverter en een gewoon aggregaat is dat een inverter de opgewekte stroom omzet in een mooie constante spanning. Deze spanning is perfect voor elektronica.

Hoe werkt een inverter aggregaat

Alle apparaten in Nederland die in een stopcontact kunnen hebben een 230 volt wisselspanning met 50 Hz nodig. Een wisselspanning is een spanning waarbij de elektronen 50 keer per seconde wisselen van de plus naar de minpool. Hierdoor krijg je een sinusvormige spanning zoals hieronder op de afbeelding.

Sinus inverter aggregaat

Elk aggregaat produceert zo’n sinusvormige spanning maar is vaak niet een perfecte sinusvorm. Dit komt door de schommelingen die ontstaan tijdens het genereren van spanning. Een inverter aggregaat zorgt dat de output wel een perfecte sinusvorm heeft die geschikt is voor alle elektronica.

Inverter aggregaat zuinig

Een inverter aggregaat is over het algemeen zuiniger dan een normaal aggregaat omdat deze zelf het toerental regelt. Wanneer je niet het volle vermogen vraag van de inverter zal deze ook niet op volle toeren draaien waardoor er minder brandstof wordt verbruikt.

Een inverter aggregaat is stiller

Over het algemeen maakt een inverter minder geluid dan een normaal aggregaat waardoor je dit soort aggregaten beter kunt gebruiken op bijvoorbeeld de camping of boot. Dit soort aggregaten worden ook wel fluisteraggregaten genoemd.

Continentaltech inverter aggregaat 950 Watt

De Continentaltech 950 watt inverter aggregaat levert Jantje van Alles al voor een prijs van €159,00 met Gratis verzenden. Dit aggregaat is uitgevoerd met een handvat en weegt in totaal maar 18 kilo. Het inverter aggregaat heeft één stopcontact waaraan het gevoelige elektronica kan worden aangesloten. Met de geleverde 950 watt heb je met de Continentaltech genoeg vermogen voor je apparaten.

Wil je meer lezen over de Continentaltech inverter? Lees dan hier veder.

Moeilijk om een keuze te maken welk aggregaat het best bij je past? Lees hier meer over de andere beschikbare aggregaten.