Wat voor een aggregaat je nodig hebt hangt af voor welke doeleinde je het aggregaat wilt gaan gebruiken. Dit is zeer belangrijk omdat verschillende verbruikers een verschillend vermogen vragen van een aggregaat. Wanneer je aggregaat een te laag vermogen levert gaat het aangesloten apparaat niet werken. Het is daarom van belang om goed te weten welk vermogen het apparaat vraagt die u wilt aansluiten.

Welke aansluitingen heb ik nodig op mijn aggregaat

Elk aggregaat heeft verschillende aansluitingen tot hun beschikking om verschillende apparaten aan te sluiten. Het is daarom belangrijk om te weten welk voltage het apparaat vraagt die je wilt aansluiten. Aggregaten hebben namelijk 230V, 400V en 12 volt gelijkspanning 2 takt aggregaataansluitingen die voor verschillende apparaten geschikt zijn. Het is dus belangrijk dat je na gaat welk voltage je nodig hebt voordat je een aggregaat aanschaft.

Verschillende aggregaat vermogens

Aggregaten zijn leverbaar met verschillende vermogens waarbij Jantje van Alles aggregaten levert tussen de 800 watt en 2800 watt piekvermogen. De lichtere aggregaten zijn zeer geschikt voor elektrische gereedschappen tijdens het klussen waar geen stroom aanwezig is. De zwaardere aggregaten zijn ook geschikt voor het klussen maar voor de iets zwaardere apparaten die meer vermogen vragen. Om het aggregaat met het juiste vermogen te kiezen moet er op de machine gekeken worden hoeveel vermogen de machine vraagt. Belangrijk hierbij is dat de machine tijdens het opstarten een piekstroom vraagt die soms fors hoger kan liggen. Dit wordt ook wel piekstroom coëfficiënt genoemd wat de factor is waarmee het vermogen wordt vermenigvuldigd.

Meer weten over het maximaal vermogen en piekstroom coëfficiënt? Lees hier veder

Inveter aggregaat 2000 wattAggregaat met inverter techniek?

Voor gevoelige apparatuur zoals een laptop, tv of telefoon is het belangrijk dat je een constante spanning hebt. Een normaal aggregaat kan soms iets verschillen van hoogte in voltage wat niet goed is voor gevoelige apparaten. Een aggregaat met inverter techniek zorgt voor een constante spanning die wel geschikt is voor deze apparatuur. Deze aggregaten levert Jantje van Alles tot een vermogen van 1000 watt die ook gemakkelijk mee te nemen zijn.

Meer lezen iver de inverter aggregaten? Lees hier veder over deze techniek.

2 of 4 takt aggregaat

Het verschil tussen een 2 of 4 takt aggregaat is of je nog olie moet mengen met de brandstof voordat je het in de benzinetank gooit. Ook is een 4 takt aggregaat een stuk zuiniger en stiller tijdens het draaien. De 2 takt aggregaten hebben meestal een minder vermogen en zijn in het bezit van een handvat omdat ze lichter zijn.

Aggregaat key-startAggregaat met sleutelstart of trekkoord

Er zijn twee mogelijkheden om een aggregaat te starten met een sleutel of met een trekkoord. De aggregaten die gestart worden met een sleutel hebben een accu om een startmotor ingang te zetten waarna het aggregaat start. Met een trekkoord moet je de motor zelf laten draaien door aan een koord te trekken. Beide manieren werken op zich goed alleen is de sleutel manier een stuk makkelijker en luxer. We hopen dat u met deze informatie een makkelijkere keuze kunnen maken om het juiste aggregaat aan te schaffen.

 

Bekijk hier alle aggregaten die Jantje van Alles op het moment op voorraad heeft.